* znowu przepraszam za zdjęcia
Wartości odżywcze:
orientacyjne z aplikacji MyFitnessPal
- 247 kcal
- 36g węglowodanów
- 6g tłuszczy
- 21g białka
- 8g cukru
Składniki:
- 65g filetu z indyka
- 3g oleju kokosowego
- 50g ugotowanego ryżu brązowego
- 171g pieczarek
- 283g pomidorów bez skórki
- 20g ketchupu
Przygotowanie:
1. Kroimy indyka i pieczarki według uznania (polecam małe kawałki, bo to w końcu zupa) oraz pomidory w małą kosteczkę (nie musi być dokładnie, bo i tak zmienimy je zaraz w pomidorówkę).
2. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i wrzucamy indyka. Potem dorzucamy pieczarki. Gdy wszystko będzie usmażone wrzucamy ryż i smażymy jeszcze chwilkę.
3. Do naszej bazy dodajemy ketchup, podsmażamy go chwilę cały czas mieszając i dodajemy pomidory.
4. Teraz zmniejszamy gaz na ten najmniejszy (jeśli macie płytę czy jeszcze coś innego to po prostu trochę zmniejszcie grzanie, nie znam się na tych ustrojstwach, całe życie jadę na gazie :D) i czekamy aż pomidory się, brzydko mówiąc, rozwalą i zrobi nam się zupa. Doprawiamy według uznania, polecam sól himalajską i słodką paprykę.
5. Przekładamy do michy i można wcinać.
Smacznego!
_________________________________________________________________________________
W następnych przepisach postaram się robić ładniejsze zdjęcia, ale nie oczekujcie za wiele, bo robię je telefonem, który ma średniawy aparat. Uwierzcie, że ta zupa smakuje lepiej niż wygląda :P Dajcie znać co o niej sądzicie! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz