Wartości odżywcze:
z aplikacji MyFitnessPal, mogą się nieznacznie różnić ze względu na konkretne marki danych produktów
- 368 kcal
- 45g węglowodanów
- 11g tłuszczy
- 17g białka
- 1g cukru
Składniki:
- 1 puszka ciecierzycy konserwowej (240g)
- 6g oleju kokosowego
Przygotowanie:
1. Ciecierzycę odcedzamy i dokładnie płuczemy wodą. Następnie wykładamy na papierowy ręcznik i osuszamy.
2. Ciecierzycę wykładamy na papier do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 15 minut.
3. Po tym czasie ciecierzycę przekładamy do miseczki, dodajemy olej kokosowy i ulubione przyprawy. U mnie znalazła się słodka papryka i przyprawa serowa. Dokładnie mieszamy.
4. Wrzucamy ją znowu do piekarnika na kolejne 15 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączamy ale ciecierzycę zostawiamy w środku. Gdy wszystko ostygnie ciecierzyca będzie chrupiąca zewnątrz a w środku mięciutka.
_________________________________________________________________________________
Takie fit orzeszki można zabrać ze sobą wszędzie, ja moje zabrałam do pracy. Świetnie zastąpią popcorn w kinie czy chipsy przy oglądaniu filmu w domowym zaciszu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz